TOPICS

Topics.

All of the hotel's electricity has been switched to a renewable energy source.


As one of the targets of the Sustainable Development Goals (SDGs), climate change is an issue that needs to be tackled as soon as possible as it will affect the economy, society and the environment. As one of the ways to contribute to solving the problem, the Hotel Great Morning Hakata has switched all the electricity in the hotel to natural energy sources.

ALL ELECTRICITY USED BY GUESTS DURING THEIR STAY WILL BE DERIVED FROM NATURAL ENERGY SOURCES, ENABLING THEM TO STAY IN AN ENVIRONMENTALLY FRIENDLY MANNER AND REDUCING CO2 EMISSIONS EQUIVALENT TO APPROXIMATELY 2,900 CEDAR TREES PER YEAR. IN ADDITION, ABOUT 0.5% OF THE ELECTRICITY BILL IS SET ASIDE IN A FUND TO INCREASE THE NUMBER OF RENEWABLE ENERGY POWER PLANTS. THEREFORE, BY CHOOSING NATURAL ENERGY, GUESTS WILL ENJOY STAYING AT THE HOTEL WHILE CONTRIBUTING TO THE EARTH AND SOCIETY. OUR GOAL IS TO PROPOSE A NEW WAY OF STAYING AT A HOTEL.


We don't just use natural energy; we also consider the environmental impact
HOTEL GREAT MORNING HAKATA BELIEVES THAT IT IS NECESSARY TO REDUCE THE ENVIRONMENTAL IMPACT OF THE HOTEL AS A WHOLE, AND AT THE SAME TIME, TO SWITCH TO A NATURAL ENERGY SOURCE FOR THE ELECTRICITY WE USE. WE BELIEVE THAT SIMPLY SWITCHING TO ELECTRICITY FROM NATURAL ENERGY SOURCES IS NOT A FUNDAMENTAL SOLUTION. THE F-CON AIR CONDITIONER, WHICH USES AIRLESS AIR CONDITIONING, USES RADIANT HEAT TO ADJUST THE TEMPERATURE TO A COMFORTABLE LEVEL, AND IS SAID TO IMPROVE THE TEMPERATURE BY ABOUT 2 DEGREES CELSIUS COMPARED TO ORDINARY AIR CONDITIONING SYSTEMS.

WE ALSO USE RENEWABLE ENERGY FOR OUR ORGANIC TOWELS IN OUR GUEST ROOMS (ICHICHI ORGANIC) AND OUR BEDDING FACTORY (IWATA), AND WE AIM TO PROVIDE A HIGH QUALITY SERVICE WHILE CONTRIBUTING TO SOLVING THE CLIMATE CHANGE PROBLEM THROUGH OUR SERVICES AND PRODUCTS THROUGHOUT THE HOTEL.